Adriaticro
Adriaticro
homepage Početna ›› Eko Akcije
Ronilački Klub AdriatiCro Zagreb - Eko Akcije
Ronilački Klub Adriaticro Zagreb - Eko Akcije

Ekološko edukativna akcija - Sanacija ornitološkog staništa S.O.S.Savica 2021.

Održali smo desetu Ekološko-edukativnu akciju pod nazivom S.O.S.Savica 2021 pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u partnerstvu s ŠRD Pešćenica.

Eko akcija na otoku Viru

Dana 5. rujna 2021. na otoku Viru uspješno je provedena akcija čišćenja glavne virske plaže Jadro. Akcija je organizirana u suradnji Ronilačkog kluba Adriaticro Zagreb, Hrvatskog ronilačkog saveza i turističke zajednice općine Vir, a akciju su podržali načelnik općine Vir Marino Radović, direktor Turističke zajednice Vir Srđan Liverić te Ronilački centar Vir koji je organizirao kompletan suport roniocima iz klubova RK Adriaticro Zagreb, HVIDR-a Novi Zagreb-Istok, HVIDR-a Novi Zagreb -Zapad, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Grada Zagreba, IPA Sisačko-moslavačke županije, Počasni vod Bošnjaka, Tigar Rakitje 90/91. te Državna interventna postrojba Civilne zaštite-MUP. No našim roniocima vrlo rado su se priključili i turisti iz Njemačke, Nizozemske i Austrije koji imaju položene ronilačke kategorije.
Dopredsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza Valentino Rajković tom je prilikom istaknuo kako se ovom akcijom nastoji dati doprinos senzibilizaciji javnosti za potrebe osoba s invaliditetom, pridonijeti njihovoj mobilnosti i unaprijeđenju kvalitete života. Upravo se ronjenje s ronilačkom opremom pokazalo kao dobar oblik rehabilitacije jer sudionicima pruža mnogo pozitivnih učinaka kao što su bestežinsko stanje, autonomija disanja pod vodom, okruženost novim medijem, pokretljivost, lučenje endorfina i osječaj sreće te mnoge druge pozitivne pojave.
Među sudionicima eko akcije sudjelovali su i ronioci koji su netom ranije položili ronilačke tečajeve prema CMAS asocijaciji kod instruktora Daria Duića i Sandia Magašića te su svoje novostečene vještine mogli iskoristiti u korist očuvanja ljepota Jadranskog mora.
Zahvaljujući ovakvim kontinuiranim ekološkim akcijama koje provode klubovi članice Hrvatskog ronilačkog saveza može se primijetiti pozitivan trend smanjenja onečišćenja podvodnog svijeta koji doprinosi aktivnosti Hrvatske kao turističke destinacije i u skladu je s europskom strategijom za pametan, održiv i uključiv rast. Kako bi se ovaj trend nastavio Hrvatski ronilački savez nastoji pokrenuti program u sklopu kojeg će se postaviti 15-20 punktova od Istre do Dubrovnika na kojima će se u proljeće i jesen provoditi ekološke akcije u suradnji s gradovima i županijama na Jadranskoj obali.
Hrvatske prirodne ljepote i raznovrsni podvodni biljni i životinjski svijet jedan su od glavnih aduta hrvatske turističke ponude pa bi očuvanje tih ljepota moralo biti prioritet svakom osvještenom građaninu. (dd)

Sanacija Ornitološkog staništa-S.O.S. Savica 2020.

I ove godine vrijedni članovi RK Adriaticro Zagreb zajedno s ronilačkim klubovima iz Zagreba, Karlovca, Slavonskog Broda, Vukovara i Požege organiziraju ekološku akciju čišćenja Ornitološkog staništa Savica.
Pokrovitelj ekološke akcije je Grad Zagreb, partner je ŠRD Pešćenica, a sponzor projekta je HEP Hrvatska elektroprivreda.
Ekološka akcija biti će održana sukladno mjerama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i HZJZ, a budući da se akcija provodi na dva jezera, neće biti doticaja sudionika eko akcije. Cilj ovih eko akcija je očuvanje ljepote i čistoće jezera Savica.

Sanacija ornitološkog staništa S.O.S. Savica 2019.

12.10.2019. u organizaciji Ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i ŠRD Peščenica, a pod pokroviteljstvom HEP-a održana je Ekološko-edukativna akcija čišćenja pod nazivom „Sanacija ornitološkog staništa Savica“. Partner u provedbi projekta je ŠRD Pešćenica s kojim već osam godina uspješno surađujemo na području očuvanja čistoće dvanaest jezera Savica.

Akciju su pomogli mnoge udruge kao što su izviđači, branitelji, ribiči i vatrogasci, a sudjelovali su ronilački klubovi i javne vatrogasne postrojbe iz Zagreba, Ivanić Grada, Vukovara, Slavonskog Broda, Karlovca i Duge Rese sa ukupno 55 ronilaca.

Na popisu izvučenih stvari iz jezera našlo se plastičnih vrećica, staklenih boca, limenog posuđa, štednjaci, bicikli, konzerve, dijelovi namještaja, tepisi, mikrovalna pećnica, trajno žareća peć, električni bojler, šasija motorkotača, autobusna sjedala i wc školjka. Ukupno je izvađeno oko  tonu raznoraznog otpada.

Jezera Savica nalaze se na samo 5 km zračne linije od zagrebačke Katedrale i biser su netaknute prirode grada Zagreba pa će ronioci i u buduće nastojati održati čistoću ovog ornitološkog staništa.

Eko Dubrovnik 2019.

Kao i ranijih, tako smo i ove godine jedva dočekali poziv Centra za sportove na vodi Abyss iz Dubrovnika na tradicionalnu Eko akciju. ove godine bili smo najbrojniji klub s dvanaest aktivnih članova na Eko akciji koja je i ove godine maksimalno profesionalno organizirana i vrhunski pripremljena. Iako nam vrijeme baš i ije bilo sklono, ipak smo uspješno odradili čišćenje Uvale Lapad, kao i zaron idućeg dana na Dubrovačkim hridima. Ispred centra Abyss u hotelu President postavili smo skulpturu Posejdona, boga mora kojem će vjerujemo sada u čistom moru biti puno ugodnije, a nadamo se da će nas pozvati i iduće godine na Eko. Na kraju veliko hvala Antunu, Maru i Ivanu na svemu što su nam pružili i omogućili.

Započele ekološke akcije

Čim su temperature malo porasle turističke zajednice i ekološke udruge započinju s organizacijom ekoloških akcija, Mi svoju sezonu ekologije tradicionalno već deset godina započinjemo u Brodu na Kupi gdje sudjeluje oko 250 sudionika iz Hrvatske i Slovenije, a uz nas ronioce redovito se odazivaju učenici srednjih škola iz Zadra, Rijeke i Bakra kao i vatrogasci, volonteri, planinari ekolozi i brojni drugi. Ove godine su Kupu uz nas čistili i članovi KPA Kostrena, KPA Vodomar i KPA Karlovac.
No, tamo gdje se zateknemo, navlačimo neopren i uskačemo u more, rijeku ili jezero. Tako su Ružica, Anita, Marko i Goran svoj odmoru na Rabu iskoristili za sudjelovanje u ekološkoj akciji čišćenja podmorja koju je organizirala Turistička zajednica otoka Raba. (dd)

S.O.S. Savica 2018.

Danas 14.10.2018. u organizaciji Ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i ŠRD Peščenica, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te uz sponzorstvo Raiffeisenbank Austria d.d. održana je Ekološko-edukativna akcija čišćenja pod nazivom „Sanacija ornitološkog staništa Savica“!

Uključivanjem svojih članova akciju su pomogli mnoge udruge kao što su izviđači, branitelji, ribiči i vatrogasci, a sudjelovali su ronilački klubovi iz Zagreba, Javna vatrogasna postrojba Zagreb i članovi Kluba za podvodne aktivnosti Vodomar iz Duge Rese. Ukupno je sudjelovalo stotinjak volontera u akciji čišćenja.

Na popisu izvučenih stvari iz jezera našlo se plastičnih vrećica, staklenih boca, limenog posuđa, uredske stolice, dijelovi obuće i odjeće, prozori s okvirima. Ukupno je izvađeno oko  tonu raznoraznog otpada.

Jezera Savica nalaze se na samo 7 km zračne linije od zagrebačke Katedrale i biser su netaknute prirode grada Zagreba pa će ronioci i u buduće nastojati održati čistoću ovog ornitološkog staništa.

Dubrovnik, Telaščica

 Vikend 18-20. svibnja 2018. za članove RK AdriatiCro Zagreb bio je više nego aktivan. Ronilo se na cijelom lijepom Jadranu. U Dubrovniku, Koločepu, u Parku prirode Telaščica, Dugom Otoku, na Čiovu i u Selcu. Osim guštanja i stažnih ronjenja sudjelovali smo u dvije velike ekološke akcije gdje nas je bilo zaista mnogo i gdje su izvučene značajne količine otpada iz podmorja. Dokaz je to da na žalost za ronioce još uvijek ima posla kako bi utjecali na svijest ljudi kako smeću i otpadu svih vrsta nije mjesto u moru. Posebno je emotivna bila situacija kada je grupa njemačkih turista stala pokraj ronilaca i zahvaljivala nam što čistimo podmorje. Takve mali ljudski i emotivni trenuci poticaj su nam za budući angažman u zaštiti okoliša i poboljšanju kvalitete življenja. Na kraju iskrena zahvala svim organizatorima ekoloških akcija koji su nam omogučili da uz čišćenje podmorja provedemo i ugodne trenutke s kolegama roniocima iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore uz zajedničko druženje i ronjenje na lokacijama koje se mogu pronaći samo u našem divnom plavom Jadranu. (dd)

EKOLOŠKA AKCIJA S.O.S. SAVICA 2017.

15.10.2017. u organizaciji Ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i ŠRD Peščenica, a pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj grada Zagreba održana je Ekološko-edukativna akcija čišćenja pod nazivom „Sanacija ornitološkog staništa Savica“. Partner u provedbi projekta je ŠRD Pešćenica s kojim već sedam godina uspješno surađujemo na području očuvanja čistoće dvanaest jezera Savica.

Akciju su pomogli mnoge udruge kao što su izviđači, branitelji, ribiči i vatrogasci, a sudjelovali su ronilački klubovi i javne vatrogasne postrojbe iz Zagreba, Ivanić Grada Vukovara, Slavonskog Broda,Požege,  Jastrebarskog i Duge Rese sa ukupno 65 ronilaca.

Na popisu izvučenih stvari iz jezera našlo se plastičnih vrećica, staklenih boca, limenog posuđa, štednjaci, bicikli, konzerve, dijelovi namještaja, tepisi, mikrovalna pećnica, trajno žareća peć, električni bojler, šasija motorkotača, autobusna sjedala i wc školjka. Ukupno je izvađeno oko  tonu raznoraznog otpada.

Jezera Savica nalaze se na samo 5 km zračne linije od zagrebačke Katedrale i biser su netaknute prirode grada Zagreba pa će ronioci i u buduće nastojati održati čistoću ovog ornitološkog staništa.

Naša misija ovom ekološkom akcijom nije završila u ovoj godini tako da smo sudjelovali još i u ekološkim akcijama na Dugom otoku, NP Telaščica i Eko akciji na otoku Pašmanu. Ove akcije organizirao je Hrvatski Crveni križ s kojim imamo zaista odličnu suradnju, a predstoji nam i ekološka akcija u Zagrebu na Jarunu koju pod nazivom Think Green organizira već dugi niz godina Ronilački klub Roniti se Mora.

EKO KRALJEVICA 2017

Naše vrijedne čanice i članovi stvarno ne miruju niti trena. Tako su se odazvali i na ekološku akciju čišćenja podmorja koju je u Kraljevici organizirao KPA Adria uz ppomoć TZ Kraljevica i Grada Kraljevica. I ovom prilikom članovi RK AdriatiCro Zagreb bili su među najbrojnijim klubovima, a po količini izvađenog otpada koji ne pripada u more ponovno među vodećima. Ta činjenica svjedoči o ekološkoj svijesti članova kluba koji koriste svaku priliku da upozore na važnost očubanja čistoće podmorja, rijeka i jezera. Predstoje nam Grude, Slavonski Brod, Vukovar.....
Ekološko edukativna akcija - Sanacija ornitološkog staništa S.O.S.Savica 2021.
Datum: 18.10.2021.
Održali smo desetu Ekološko-edukativnu akciju pod nazivom S.O.S.Savica 2021 pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u partnerstvu s ŠRD Pešćenica.
Eko akcija na otoku Viru
Datum: 22.9.2021.
Dana 5. rujna 2021. na otoku Viru uspješno je provedena akcija čišćenja glavne virske plaže Jadro. Akcija je organizirana u suradnji Ronilačkog kluba Adriaticro Zagreb, Hrvatskog ronilačkog saveza i turističke zajednice općine Vir, a akciju su podržali načelnik općine Vir Marino Radović, direktor Turističke zajednice Vir Srđan Liverić te Ronilački centar Vir koji je organizirao kompletan suport roniocima iz klubova RK Adriaticro Zagreb, HVIDR-a Novi Zagreb-Istok, HVIDR-a Novi Zagreb -Zapad, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Grada Zagreba, IPA Sisačko-moslavačke županije, Počasni vod Bošnjaka, Tigar Rakitje 90/91. te Državna interventna postrojba Civilne zaštite-MUP. No našim roniocima vrlo rado su se priključili i turisti iz Njemačke, Nizozemske i Austrije koji imaju položene ronilačke kategorije.
Dopredsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza Valentino Rajković tom je prilikom istaknuo kako se ovom akcijom nastoji dati doprinos senzibilizaciji javnosti za potrebe osoba s invaliditetom, pridonijeti njihovoj mobilnosti i unaprijeđenju kvalitete života. Upravo se ronjenje s ronilačkom opremom pokazalo kao dobar oblik rehabilitacije jer sudionicima pruža mnogo pozitivnih učinaka kao što su bestežinsko stanje, autonomija disanja pod vodom, okruženost novim medijem, pokretljivost, lučenje endorfina i osječaj sreće te mnoge druge pozitivne pojave.
Među sudionicima eko akcije sudjelovali su i ronioci koji su netom ranije položili ronilačke tečajeve prema CMAS asocijaciji kod instruktora Daria Duića i Sandia Magašića te su svoje novostečene vještine mogli iskoristiti u korist očuvanja ljepota Jadranskog mora.
Zahvaljujući ovakvim kontinuiranim ekološkim akcijama koje provode klubovi članice Hrvatskog ronilačkog saveza može se primijetiti pozitivan trend smanjenja onečišćenja podvodnog svijeta koji doprinosi aktivnosti Hrvatske kao turističke destinacije i u skladu je s europskom strategijom za pametan, održiv i uključiv rast. Kako bi se ovaj trend nastavio Hrvatski ronilački savez nastoji pokrenuti program u sklopu kojeg će se postaviti 15-20 punktova od Istre do Dubrovnika na kojima će se u proljeće i jesen provoditi ekološke akcije u suradnji s gradovima i županijama na Jadranskoj obali.
Hrvatske prirodne ljepote i raznovrsni podvodni biljni i životinjski svijet jedan su od glavnih aduta hrvatske turističke ponude pa bi očuvanje tih ljepota moralo biti prioritet svakom osvještenom građaninu. (dd)
Sanacija Ornitološkog staništa-S.O.S. Savica 2020.
Datum: 27.11.2020.
I ove godine vrijedni članovi RK Adriaticro Zagreb zajedno s ronilačkim klubovima iz Zagreba, Karlovca, Slavonskog Broda, Vukovara i Požege organiziraju ekološku akciju čišćenja Ornitološkog staništa Savica.
Pokrovitelj ekološke akcije je Grad Zagreb, partner je ŠRD Pešćenica, a sponzor projekta je HEP Hrvatska elektroprivreda.
Ekološka akcija biti će održana sukladno mjerama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i HZJZ, a budući da se akcija provodi na dva jezera, neće biti doticaja sudionika eko akcije. Cilj ovih eko akcija je očuvanje ljepote i čistoće jezera Savica.

Sanacija ornitološkog staništa S.O.S. Savica 2019.
Datum: 12.11.2019.

12.10.2019. u organizaciji Ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i ŠRD Peščenica, a pod pokroviteljstvom HEP-a održana je Ekološko-edukativna akcija čišćenja pod nazivom „Sanacija ornitološkog staništa Savica“. Partner u provedbi projekta je ŠRD Pešćenica s kojim već osam godina uspješno surađujemo na području očuvanja čistoće dvanaest jezera Savica.

Akciju su pomogli mnoge udruge kao što su izviđači, branitelji, ribiči i vatrogasci, a sudjelovali su ronilački klubovi i javne vatrogasne postrojbe iz Zagreba, Ivanić Grada, Vukovara, Slavonskog Broda, Karlovca i Duge Rese sa ukupno 55 ronilaca.

Na popisu izvučenih stvari iz jezera našlo se plastičnih vrećica, staklenih boca, limenog posuđa, štednjaci, bicikli, konzerve, dijelovi namještaja, tepisi, mikrovalna pećnica, trajno žareća peć, električni bojler, šasija motorkotača, autobusna sjedala i wc školjka. Ukupno je izvađeno oko  tonu raznoraznog otpada.

Jezera Savica nalaze se na samo 5 km zračne linije od zagrebačke Katedrale i biser su netaknute prirode grada Zagreba pa će ronioci i u buduće nastojati održati čistoću ovog ornitološkog staništa.

Eko Dubrovnik 2019.
Datum: 28.5.2019.
Kao i ranijih, tako smo i ove godine jedva dočekali poziv Centra za sportove na vodi Abyss iz Dubrovnika na tradicionalnu Eko akciju. ove godine bili smo najbrojniji klub s dvanaest aktivnih članova na Eko akciji koja je i ove godine maksimalno profesionalno organizirana i vrhunski pripremljena. Iako nam vrijeme baš i ije bilo sklono, ipak smo uspješno odradili čišćenje Uvale Lapad, kao i zaron idućeg dana na Dubrovačkim hridima. Ispred centra Abyss u hotelu President postavili smo skulpturu Posejdona, boga mora kojem će vjerujemo sada u čistom moru biti puno ugodnije, a nadamo se da će nas pozvati i iduće godine na Eko. Na kraju veliko hvala Antunu, Maru i Ivanu na svemu što su nam pružili i omogućili.
Započele ekološke akcije
Datum: 8.4.2019.
Čim su temperature malo porasle turističke zajednice i ekološke udruge započinju s organizacijom ekoloških akcija, Mi svoju sezonu ekologije tradicionalno već deset godina započinjemo u Brodu na Kupi gdje sudjeluje oko 250 sudionika iz Hrvatske i Slovenije, a uz nas ronioce redovito se odazivaju učenici srednjih škola iz Zadra, Rijeke i Bakra kao i vatrogasci, volonteri, planinari ekolozi i brojni drugi. Ove godine su Kupu uz nas čistili i članovi KPA Kostrena, KPA Vodomar i KPA Karlovac.
No, tamo gdje se zateknemo, navlačimo neopren i uskačemo u more, rijeku ili jezero. Tako su Ružica, Anita, Marko i Goran svoj odmoru na Rabu iskoristili za sudjelovanje u ekološkoj akciji čišćenja podmorja koju je organizirala Turistička zajednica otoka Raba. (dd)

S.O.S. Savica 2018.
Datum: 16.10.2018.

Danas 14.10.2018. u organizaciji Ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i ŠRD Peščenica, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te uz sponzorstvo Raiffeisenbank Austria d.d. održana je Ekološko-edukativna akcija čišćenja pod nazivom „Sanacija ornitološkog staništa Savica“!

Uključivanjem svojih članova akciju su pomogli mnoge udruge kao što su izviđači, branitelji, ribiči i vatrogasci, a sudjelovali su ronilački klubovi iz Zagreba, Javna vatrogasna postrojba Zagreb i članovi Kluba za podvodne aktivnosti Vodomar iz Duge Rese. Ukupno je sudjelovalo stotinjak volontera u akciji čišćenja.

Na popisu izvučenih stvari iz jezera našlo se plastičnih vrećica, staklenih boca, limenog posuđa, uredske stolice, dijelovi obuće i odjeće, prozori s okvirima. Ukupno je izvađeno oko  tonu raznoraznog otpada.

Jezera Savica nalaze se na samo 7 km zračne linije od zagrebačke Katedrale i biser su netaknute prirode grada Zagreba pa će ronioci i u buduće nastojati održati čistoću ovog ornitološkog staništa.

Dubrovnik, Telaščica
Datum: 21.5.2018.
 Vikend 18-20. svibnja 2018. za članove RK AdriatiCro Zagreb bio je više nego aktivan. Ronilo se na cijelom lijepom Jadranu. U Dubrovniku, Koločepu, u Parku prirode Telaščica, Dugom Otoku, na Čiovu i u Selcu. Osim guštanja i stažnih ronjenja sudjelovali smo u dvije velike ekološke akcije gdje nas je bilo zaista mnogo i gdje su izvučene značajne količine otpada iz podmorja. Dokaz je to da na žalost za ronioce još uvijek ima posla kako bi utjecali na svijest ljudi kako smeću i otpadu svih vrsta nije mjesto u moru. Posebno je emotivna bila situacija kada je grupa njemačkih turista stala pokraj ronilaca i zahvaljivala nam što čistimo podmorje. Takve mali ljudski i emotivni trenuci poticaj su nam za budući angažman u zaštiti okoliša i poboljšanju kvalitete življenja. Na kraju iskrena zahvala svim organizatorima ekoloških akcija koji su nam omogučili da uz čišćenje podmorja provedemo i ugodne trenutke s kolegama roniocima iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore uz zajedničko druženje i ronjenje na lokacijama koje se mogu pronaći samo u našem divnom plavom Jadranu. (dd)
EKOLOŠKA AKCIJA S.O.S. SAVICA 2017.
Datum: 30.10.2017.

15.10.2017. u organizaciji Ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i ŠRD Peščenica, a pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj grada Zagreba održana je Ekološko-edukativna akcija čišćenja pod nazivom „Sanacija ornitološkog staništa Savica“. Partner u provedbi projekta je ŠRD Pešćenica s kojim već sedam godina uspješno surađujemo na području očuvanja čistoće dvanaest jezera Savica.

Akciju su pomogli mnoge udruge kao što su izviđači, branitelji, ribiči i vatrogasci, a sudjelovali su ronilački klubovi i javne vatrogasne postrojbe iz Zagreba, Ivanić Grada Vukovara, Slavonskog Broda,Požege,  Jastrebarskog i Duge Rese sa ukupno 65 ronilaca.

Na popisu izvučenih stvari iz jezera našlo se plastičnih vrećica, staklenih boca, limenog posuđa, štednjaci, bicikli, konzerve, dijelovi namještaja, tepisi, mikrovalna pećnica, trajno žareća peć, električni bojler, šasija motorkotača, autobusna sjedala i wc školjka. Ukupno je izvađeno oko  tonu raznoraznog otpada.

Jezera Savica nalaze se na samo 5 km zračne linije od zagrebačke Katedrale i biser su netaknute prirode grada Zagreba pa će ronioci i u buduće nastojati održati čistoću ovog ornitološkog staništa.

Naša misija ovom ekološkom akcijom nije završila u ovoj godini tako da smo sudjelovali još i u ekološkim akcijama na Dugom otoku, NP Telaščica i Eko akciji na otoku Pašmanu. Ove akcije organizirao je Hrvatski Crveni križ s kojim imamo zaista odličnu suradnju, a predstoji nam i ekološka akcija u Zagrebu na Jarunu koju pod nazivom Think Green organizira već dugi niz godina Ronilački klub Roniti se Mora.

EKO KRALJEVICA 2017
Datum: 20.6.2017.
Naše vrijedne čanice i članovi stvarno ne miruju niti trena. Tako su se odazvali i na ekološku akciju čišćenja podmorja koju je u Kraljevici organizirao KPA Adria uz ppomoć TZ Kraljevica i Grada Kraljevica. I ovom prilikom članovi RK AdriatiCro Zagreb bili su među najbrojnijim klubovima, a po količini izvađenog otpada koji ne pripada u more ponovno među vodećima. Ta činjenica svjedoči o ekološkoj svijesti članova kluba koji koriste svaku priliku da upozore na važnost očubanja čistoće podmorja, rijeka i jezera. Predstoje nam Grude, Slavonski Brod, Vukovar.....
Anketa
Gdje najradije ronite?


Brzi kontakt
5 + 6 =
 

ZADNJE NOVOSTI I AKCIJE

Datum / 13.10.2021.
Datum / 11.6.2021.
Google Maps - Lokacija

Google Maps - Lokacija