Adriaticro
Adriaticro Adriaticro
homepage Početna ›› Tečajevi
Ronilački Klub AdriatiCro Zagreb - Tečajevi
RK ADRIATICRO ZAGREB - TEČAJEVI
Tečajevi za početnike
Tečajevi se održavaju po CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) programu, prvoj internacionalnoj ronilačkoj školi na svijetu, a osnovao ju je Jacques Ceasteau 10. siječnja 1959 u Monacu.

CMAS neprofitna organizacija koja okuplja sve nacionalne ronilačke saveze svijeta te je time krovna ronilačka organizacija u svijetu.

Tečaj traje tri tjedna, a uključuje teoretski i praktični dio. Teoretski dio tečaja prati praktični, što znači da polaznici tečaja prvo odslušaju teoriju, nakon toga odlaze u bazen gdje praktički provode naučeno. Pošto polaganjem tečaja u R.K. AdriatiCro postajete i član našeg Kluba, našim kvalificiranim instruktorima je u interesu da na vas prenesu svoje znanje, poštujuči sva pravila ronjenja od kojih je na prvom mjestu SIGURNOST.

Nakon uspješno položenog tečaja možete biti sigurni da je vaše roniteljsko znanje adekvatno položenoj kategorijii, te da naučenim vještinama možete zaroniti bilo gdje u svijetu i krenuti u razgledavanje i otkrivanje čarobnog podvodnog svijeta.
Jasno, tečaj možete i položiti u nekom od mnogobrojnih centara kod nas na moru, ali je onda ono osnovno SIGURNOST, radi manjka vremena na drugom ili trećem mjestu.

Teoretski i praktični dio nastave se održavaju na zimskom plivalištu Mladosti (trg Krešimira Ćosića 10) u kontroliranim uvijetima,( što znači da nema vanjskih utjecaja vjetar,valovi,struje i loša vidljivost) pa se stoga možete koncentrirano posvetiti izvođenju vježbi. Takav program se pokazao najučinkovitijim za potrebno stjecanje znanja o ronjenju.

Ronjenje u moru se obavlja nakon završena tri tjedna predavanja i vježbi u bazenu. Polaznici sa instruktorom idu na more za vikend na praktično polaganje tečaja koji je u pravilu u mjestu Ribarica kod Karlobaga. Na moru se rone dva urona, prvi dan do dubine od 12 metara i drugi dan do dubine od 20 metara koja je i maksimalna dubina predviđena za kategoriju R1.
Pismeni ispit se nalazi na završetku tečaja kao provjera teoretskog znanja savladanog tijekom predavanja.

Veličina grupe je maksimalno 6 polaznika. Sa jednom grupom minimalno radi jedan instruktor i jedan asistent
Uvjeti za pristup tečaju su:
 • minimalno 14 godina (za maloljetne obavezan dolazak roditelja za potpisivanje suglasnosti)
 • znanje plivanja i održavanja na vodi
 • zdravstvena sposobnost koja se potpisuje u zdravstvenom upitniku (od 2000. godine više nije obavezan liječnički pregled, ali mi ga preporučujemo svima)
Što treba donijeti od opreme na tečaj:
 • kupaći gaće,kostim
 • ručnik
 • fen za kosu (tko ima)
 • vunenu kapu po izlasku sa bazena
Cijena tečaja R1 je 2.400,00 kn i uključuje:
 • klupsku članarinu za tekuću godinu
 • ronilačko DAN osiguranje
 • svu potrebnu ronilačku opremu
 • punjenje boca
 • sav didaktički materijal (knjiga, radna bilježnica, log book, DVD sa vježbama, plastične dekompresijske tablice, torbicu i naljepnice)
 • termine na bazenu
Plaćanje tečaja može biti u tri rate, ali je obavezno prvi dan početka tečaja uplatiti 700kn prijave tečaja Plaćanje tečaja može biti u tri rate, ali je obavezno prvi dan početka tečaja uplatiti 700kn prijave tečaja
 

ZADNJE NOVOSTI I AKCIJE

Datum / 22.4.2024.
Datum / 8.4.2024.
Datum / 8.4.2024.
Google Maps - Lokacija

Google Maps - Lokacija